Як правильно обрати шафу у спальну кімнату

Зберігання речей – це проблема, що стосується комфорту проживання у конкретній кімнаті.

Якщо мова йде про спальню, вирішення такого питання може стати справжньою катастрофою. Варто купити шафи на https://lux-mebli.net/ua/g1296111-shafi, щоб підтримувати порядок у приміщенні. Роздивимося особливості вибору таких меблів.

Різновиди шаф для спальної кімнати

У продажу можна знайти різні види таких виробів. Вони мають наступні важливі характеристики:

  • вбудовані шафи виглядають дуже елегантно та цікаво, вони дають можливість заощадити цінний простір у кімнаті, адже не займають багато місця;
  • корпусні шафи поширені у наш час, вони більше, ніж попередній варіант, складаються з мебельних щитів та чіткого каркасу;
  • шафи, що встановлюються біля ліжка, функціональні, тому що в них можна зберігати не тільки книжки, але й необхідні речі для застилання ліжка;
  • у наш час достатньо поширені і модульні меблі, що складаються з різних частин, не зафіксованих одна до одної, тому ви зможете у будь-який час змінити інтер’єр своєї спальної кімнати;
  • шафа-гірка призначений для зберігання книжок, але у нього не можна класти одяг через основні особливості конструкції;
  • шифоньєри знадобляться для зберігання великої кількості одягу, але вони достатньо великі, тому й розміри кімнати повинні бути відповідними.

Варто уважно вивчити запропоновані види меблів, щоб обрати той варіант, який вам потрібен. Якщо виникнуть питання, краще звернутися за допомогою до консультантів магазину.

Як обрати шафу для спальної кімнати в залежності від її площі?

Щоб не здійснити помилку, обираючи шафу, варто прийняти до уваги площу спальної кімнати. Отже, дійсні наступні правила:

  1. Маленька кімната. Варто піклуватися про збереження простору. Шафи, дверцята яких відкриваються, займають багато місця. Саме тому оберіть шафу-купе невеликого розміру, але з достатньою місткістю.
  2. Спальня площею в 11 кв.м. Такі кімнаті найчастіше прямокутні, тому знадобиться довга шафа, що буде займати коротку стіну повністю.
  3. Спальна кімната площею в 12 кв.м. Можна обрати довгу, але не широку шафу, що має двері-гармошку. Модель функціональна, вона стане головною фішкою інтер’єру приміщення.
  4. Простора кімната. У таких спальнях дуже гарно виглядають вбудовані шафи. Вони зроблять інтер’єр стильним та цікавим, а також дозволять зберігати велику кількість речей у одному місці.

Можна купити шафи для кімнати будь-якої конфігурації, але уважно їх обирайте, щоб вкласти власні гроші у вигідне придбання!

Поделиться: