Поширені помилки під час встановлення та експлуатації теплої підлоги

Електрична тепла підлога дозволяє помітно заощадити і вважається більш бюджетним та економним джерелом опалення у порівнянні з батареями чи деякими типами обігрівачів.

Втім, люди часто прагнуть зекономити ще більше грошей і припускаються помилок під час вибору і встановлення нагрівальних матів і кабелів.

Ці помилки потім помітно знижують термін експлуатації усієї системи, призводять до менш ефективної її роботи. Давайте детальніше розберемо, як зробити електро утеплення підлоги якіснішим та як правильно користуватися нагрівальними кабелями і матами, аби вони подарували максимальний комфорт у кімнатах навіть у холодну погоду.

Основні помилки в монтажі теплої підлоги

Вибір електричної теплої підлоги базується на особливостях приміщення та типі підлогового покриття в тій чи іншій кімнаті. І після покупки достатньої кількості нагрівальних елементів настає час проводити монтаж.

Його краще робити професіоналам – досвідченим майстрам, яким можна довіряти. Таким чином вдасться уникнути багатьох монтажних помилок, як наприклад:

  1. Неправильний розрахунок довжини нагрівального мату або кабелю. Часто для маленьких кімнат відбирають доволі широкі нагрівальні мати або інфрачервоні плівки. Їх неможливо встановити згідно з актуальних норм і стандартів безпеки. А підрізати сітку чи плівку в процесі монтажу категорично не рекомендується. Це може пошкодити систему.
  2. Відсутність схеми встановлення теплої підлоги. Особливо це стосується випадків, коли монтується нагрівальний кабель. Потрібно завчасно спланувати принцип розміщення системи, продумати крок між кабелями, враховуючи ваші потреби та рекомендації виробника. Важливо, аби всі відстані між елементами були рівними. Враховуйте, що занадто великий крок між полосами кабелю призведе до того, що тепла підлога буде слабше нагрівати приміщення.
  3. Неузгоджене підрізання кабелю. Нагрівальні кабелі можна підрізати в окремих ділянках на холодних кінцях. Якщо ж ви випадково пошкодите гострими предметами гріючі частини, система вийде з ладу ще до моменту завершення монтажу.
  4. Неправильне підключення датчика температур. Він має працювати коректно і показувати максимально точні дані.

Помилки у використанні електричної теплої підлоги

Варто також окремо поговорити про найпоширеніші помилки, яких пропускаються люди під час експлуатації нагрівальних матів і кабелів. Щоб систему коректна працювала:

  1. Уникайте передчасного вмикання. Якщо кабель встановлюється у бетонну стяжку, потрібно дочекатися, аби шар цементу повністю застиг. На це може піти кілька днів.
  2. Не ставте важку побутову техніку і габаритні меблі на ділянки, де розміщується електрична тепла підлога. Це порушує теплообмін і знижує ефективність роботи усієї системи.
  3. Уникайте надмірного навантаження. Вибір потужності – важливий етап. Категорично не рекомендовано постійно вмикати системи на максимальне нагрівання.

І обов’язково дослухайтесь до порад майстрів і рекомендацій виробника. Ретельно прочитайте інструкцію до теплої підлоги. Це допоможе уникнути ряду поширених помилок.

Поделиться: