Про конструкцію дверних петель та їх основні різновиди

 

Дверні петлі виконують важливу функцію, тому вибирати їх слід дуже уважно. При виборі даних деталей враховується багато параметрів, включаючи естетичні характеристики.

При неправильно підібраних петлях двері можуть перекошуватися або просідати, що значно ускладнює процес її експлуатації. Тому перш ніж купити петлі на www.740.com.ua/catalog/dvernye-petli слід розібратися з їх особливостями та характеристиками.

Види

У продажу представлені такі види петель, що відрізняються одна від одної особливостями конструкції:

  1. Накладні та врізні елементи схожі за своєю конструкцією. Обидва види петель відносяться до карткового типу. У процесі фіксації їх необхідно надійно прикрутити до дверної коробки та полотна. Основна відмінність полягає у процесі підготовки до встановлення даних петель. Накладні петлі підготовки не потребують. А ось для установки врізних елементів необхідно в торцевій частині полотна та в дверній коробці зробити спеціальні заглиблення.
  2. Петлі, що вкручуються, являють собою два циліндричні елементи, в яких є отвори, призначені для вкручування шурупів. Один такий елемент фіксується саморізами на дверній стулці, а другий – на коробці. Однією з переваг петель цього є їх універсальність, тобто. відсутність необхідності підбору правої та лівої петлі. На такі петлі можна встановити лише двері з європритвором.
  3. Кутові моделі петель від накладних тим, що до поверхонь кріпляться не пластини, а куточки. Для закріплення таких петель на торцевій частині дверей використовують врізний метод із застосуванням шурупів.
  4. Потайні петлі користуються популярністю як найестетичніше рішення. Коли двері зачинені, такі петлі виявляються зовсім непомітними.
  5. Конструкція таких петель дуже складна. Вони мають принаймні три поворотні осі. Щоб провести встановлення таких петель за всіма правилами, потрібно звернутися за допомогою до фахівців.
  6. Двосторонні петлі належать до категорії елементів карткового типу. Їх унікальною особливістю є здатність відкриватися та закриватися у різні боки: як назовні, так і всередину. У житлових приміщеннях такі петлі практично не використовуються. З їх допомогою встановлюють двері у різних установах.

При виборі петель слід звертати увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Найбільш міцними та стійкими до зносу вважаються петлі зі сталі.

Поделиться: