Де купити запчастини на шуруповерт та основні поради

Сучасний ремонт не обходиться без електричних інструментів. Усі вони активно використовуються у тому, щоб комплексно заощадити ресурси під час виконання тієї чи іншої процедури.

Не виняток і шуруповерт. Цей пристрій став дуже популярним через простоту роботи та максимальну продуктивність. Але, навіть найякісніший електричний прилад з часом може стати непридатним. Тому важливо правильно доглядати прилад, щоб продовжити його термін служби і, у разі поломки купити запчастини та легко його відремонтувати.

Що таке шуруповерт?

Шуруповерт – це інструмент для того, щоб закручувати чи відкручувати гвинти або шурупи. Головна його відмінність від дриля полягає в тому, що в його конструкції є спеціальний редуктор зниження швидкості обертання до 400-500 оборотів за хвилину. Момент на валу зберігається. Це дозволяє пристрою крутити шурупи, які можуть йти туго. Він дуже часто використовується і з іншими розхідниками: дюбелі, гвинти, кріплення.

Переважно шуруповерти використовуються у будівництві. Апарат обов’язково є в арсеналі у більшості майстрів, оскільки його функціонал є досить універсальним.

Найчастіші поломки шуруповерту

Як і будь-який інший пристрій, шуруповерт може зламатись. На це впливає багато факторів. Від неправильного використання до зберігання у непридатному місці або поганому очищенні після роботи. Кожен інструмент має свої слабкі місця. Це пов’язано з конструкційними рішеннями. Деякі деталі зношуються, деякі можуть деформуватись від сильного навантаження. Фінальний термін нормальної роботи шуруповерта залежить від якості складання та умов роботи.

Усі поломки, при яких знадобляться запчастини на шуруповерти можна розділити на кілька категорій:

  • проблеми з електричною частиною інструменту та живленням;
  • механічні поломки;
  • несправність акумулятора та зарядки;
  • деформація корпусу пристрою.

Важливо вчасно проводити огляд техніки, щоб поломка не вплинула на решту механізму. Навіть найменша деформація може зіпсувати інші запчастини для шуруповерта, які відремонтувати складніше.

Як підібрати запчастини для шуруповертів

Описати весь алгоритм як підібрати запчастини для електроінструменту можна так:

  1. Дізнатися про модель та бренд пристрою (написи на корпусі або в посібнику користувача).
  2. Дізнатися тип та особливості шуруповерта.
  3. Дізнатися яка точно деталь необхідна (самостійно або за допомогою майстра).
  4. Дізнатися артикул деталі (на деталі або в інструкції на схемі пристрою).
  5. Купити деталь по знайденому артикулу https://230.com.ua/ua/shurupoverti/

Більшість виробників надають гарантію на свої пристрої та запчастини для акумуляторного шуруповерта. Тому, перш ніж розбирати пристрій, варто уточнити всі нюанси. Можливо, поломка – гарантійний випадок. Тоді, обмін та встановлення нової запчастини візьме на себе виробник.

Як уберегти шуруповерт від поломки?

Для ефективного догляду за шуруповертом і продовження його терміну служби, важливо дотримуватися кількох простих правил. Насамперед, слід акуратно зберігати інструмент, переважно в сухому місці, захищеному від впливу вологи та пилу. Якщо пристрій акумуляторний, необхідно правильно поводитися з батареєю, уникаючи глибокого розряду перед заряджанням. Важливо також стежити за станом насадок та забезпечувати їхнє надійне кріплення перед початком роботи. Регулярна перевірка шнура живлення, якщо дротовий пристрій, також є невід’ємною частиною догляду за інструментом.

Поделиться: