Будівництво з керамічних блоків: правила та поради

Керамічний блок — це досить новий будівельний матеріал. Завдяки технічним характеристикам, він зміг стати чудовим аналогом пустотілої цегли.

Цей матеріал відрізняє складна конфігурація. Він ідеально підходить для зведення стін будівлі та внутрішніх перегородок. У керамічному блоці, при значному збільшенні розміру, вага суттєво знижена, що дає мінімальне навантаження на фундамент.

Якщо подивитись проект будинку, то можна відзначити, що робота з даним будівельним матеріалом має нюанси та особливості:

  • внутрішнє приміщення будинку, викладеного з керамічного каменю, можна обробляти будь-яким будівельним матеріалом, а ось зовні все інакше. Оздоблювальний матеріал повинен підбиратися з опорою забезпечення гарного відтоку вологості з нього;
  • оскільки торець каменю має ребристу структуру, вертикальне з’єднання можна виконати без використання розчину, що допоможе суттєво заощадити при проведенні будівництва;
  • для зведення будівлі з керамічного каменю, можна використовувати вапняно-цементний розчин, але це не надто гарна ідея. Оптимальним варіантом виступає теплоізоляційний розчин кладки.

Згідно зі статистикою, за останні 10 років все більше людей, зацікавлених у будівництві приватного будинку, купують саме цей матеріал.

Поради щодо правильного будівництва будівель з керамічних блоків

Щоб збудований будинок мав тривалий термін експлуатації, необхідно виконувати всі дії згідно з правилами, не допускаючи грубих помилок при будівництві:

  • щоб зберегти властивості теплоізоляції та якісне зчеплення каменю, не слід викладати його довгою стороною по лінії стіни;
  • цей будівельний матеріал не терпить сусідства і комбінування є поганою ідеєю. Такий підхід до будівництва загрожує частковою або повною втратою теплопровідності, збиранням конденсату і появою грибка або плісняви;
  • у процесі зведення стін, не упускайте з виду перев’язку та товщину швів між двома каменями. Якщо не доглянути, то будуть порушені теплоізоляційні властивості і виникне нерівномірне навантаження.

З різкою керамічних блоків все складно. Вони розсипаються на дрібні шматочки, тому фахівці рекомендують набувати додаткових блоків, розмір яких відповідає половині каменю або його чверті. При гострій необхідності, спробуйте розрізати камінь шабельною пилкою або болгаркою, на якій встановлений диск для різання керамічної плитки.

Поделиться: