Деякі переваги використання вінілових платівок

З появою оцифровки звуку, вінілові платівки поступово відійшли в минуле разом з програвачами. Але залишилася категорія людей, що обожнюють прослуховування музики саме з цього носія.

Вони готові заплатити будь-які гроші, аби стати володарем чорного матово-блискучого диска.

У чому ж полягає перевага вінілових платівок, розглянемо нижче:

  • можливість замовити платівку на https://jam-media.com.ua/vinilovye-plastinki/;
  • звучання вінілової платівки навіває приємну ностальгію, спогади про дитинство;
  • багато меломанів дотримуються думки, що звук вінілових платівок набагато крутіше, ніж Цифрове аудіовідтворення;
  • запис на платівці не змінюється з плином часу (якщо її акуратно зберігати і не дряпати). Цей фактор спонукає багатьох музикантів випускати свої альбоми тільки на вінілі;
  • запис з вінілової платівки досить складно підробити. Цей процес настільки копіткий і трудомісткий, що не виправдовує докладених зусиль. Саме тому на пластинках неможливо зустріти підроблені записи.

Вінілові платівки надають високу якість звуку, яке формується за рахунок обсягу. Воно точно передає реальне звучання музичних інструментів, тембр і гру голосу вокаліста, що створюється ілюзія присутності.

Як правильно користуватися вініловими пластинками

З популяцією цифрових технологій, музичні програвачі поступово відходять в минуле, але не знімаються з виробництва, навпаки, вони удосконалюються, набуваючи сучасний зовнішній вигляд зі збереженням первинних заявлених якостей.

У більшості випадків, їх купують колекціонери, які обожнюють слухати улюблених виконавців саме з вінілових платівок. Щоб вони протягом тривалого часу не переставали радувати своїх власників, їх необхідно правильно зберігати:

  • прослуховування здійснюється тільки на спеціальному програвачі;
  • для зберігання вінілового диска використовується заводська упаковка, що складається з тонкого поліетиленового пакета, відповідного за формою вінілової платівці і картонного конверта із зображенням Виконавця або фрагмента його концерту;
  • не можна класти платівку без упаковки на будь-яку поверхню, щоб уникнути виникнення подряпин і потертостей, які будуть спотворювати якість звучання.

Вінілові платівки ніколи не вийдуть з моди. Це ностальгія за творчістю справжніх метрів вокального мистецтва, таких як Майкл Джексон, «The Beatles» і багатьох інших, не менш популярних виконавців.

Поделиться: