З яких полотен можуть бути зроблені матові натяжні стелі

Тенденція до лаконічності в оформленні інтер’єрів сьогодні на піку популярності. Саме тому має значний попит матові натяжні стелі – Львів славиться гарним смаком мешканців міста, й такі фактури підкреслюють прихильність до стриманості та вишуканості.

Фактура натяжних стель залежить від матеріалу їх виготовлення. Існує два типи полотен, якими оздоблюються стелі – плівкові та текстильні. Плівка представлена у трьох фактурах – глянцевій, сатиновій та матовій. Тканинні стелі ж можуть бути тільки матовими. Тобто, якщо дизайн натяжної стелі передбачає позбавлену блиску, стриману фактуру, у власника приміщення є вибір між плівковим та текстильним покриттям. Аби визначитися, якому саме надати перевагу, варто ознайомитися з їхніми властивостями, плюсами та мінусами. За багатьма характеристиками обидва матеріали, при належній якості, подібні. Усім їм притаманна міцність, безпечність для здоров’я, тривале збереження початкової привабливості, можливість нанесення будь-яких зображень методом фотодруку. Тому акцент при виборі доцільно робити саме на відмінних рисах.

За яких обставин кращим варіантом буде плівкова матова стеля?

Рішення на користь такого оздоблення варто прийняти у таких ситуаціях:

  • Важлива стійкість до вологи та здатність захистити від затоплень зверху. Суцільна структура плівки забезпечує витривалість до підвищеної вологості. При цьому ПВХ-плівка настільки міцна, що втримує в собі до 100 л води у разі заливання з даху чи з верхнього поверху. Завдяки цій властивості плівкові стелі оптимально підходять для будь-яких приміщень, зокрема, кухні та ванній кімнаті. Мити поверхню можна доволі часто – це не зашкодить матеріалу.
  • Хочеться додати кімнаті витончених кольорів. Палітра плівкових полотен включає близько 200 відтінків – вибрати є з чого. Тканина ж поступається плівці в розмаїтті тонів.
  • Планується складний дизайн з оригінальними формами. Еластичність плівки дає змогу створювати багаторівневі системи з прямими, округлими чи фігурними деталями.

Необхідно знати, що при усіх перелічених плюсах плівка втрачає вигляд та цілісність під впливом низьких температур – уже починаючи з +5 градусів за Цельсієм. Відповідно, монтувати таку конструкцію слід тільки у приміщеннях, які регулярно опалюються взимку та в прохолодне міжсезоння.

Коли доречною буде текстильна матова натяжна конструкція?

На відміну від плівки, текстиль з поліестеру відмінно витримує низькі температури. А отже, встановлення натяжних стель з тканини стане розумним вибором для неопалюваних приміщень (дачі, літні кухні й т.д.), балкона чи лоджії, де немає системи обігріву.

Поверхня тканини має плетену структуру з порами, тому поверхня матеріалу «дихає». Це сприяє створенню та підтриманню здорового мікроклімату у кімнаті. Через цю перевагу часто обирають тканинну матову стелю для оформлення спалень та дитячих кімнат.

Ширина матерії в рулоні більша, порівняно з плівковим полотном. А це означає, що для безшовних стель у великих за площею приміщеннях текстиль підійде якнайкраще.

Відрізняє від плівкових аналогів тканинне полотно й придатність другого до перефарбовування. Для цієї мети знадобляться латексні або акрилові фарби. Таким чином, оновлення стилю інтер’єру уже не вимагатиме заміни стельового покриття, а справитись з перефарбовуванням, за наявності базових навичок, вийде й самостійно, без допомоги майстрів.

Поделиться: