Що таке дифавтомат та особливості його використання

Дифавтомат – це електричний пристрій, що забезпечить захист від коротких замикань, перевантаження та витоків струму.

В ньому поєднані функції автоматичного вимикача та пристрою захисного відключення. Можете замовити дифавтомати на https://amperok.com.ua/nyzkovoltna-produkc%D1%96ja/prystroi-zahysnogo-vidkljuchennja/cat_prystroi_dyf_zahystu_promfactor/ саме зараз, щоб отримати надійні прилади. Роздивимося головні особливості такого варіанту більш детально.

Головні різновиди дифавтоматів

В продажу можна зайти чимало таких пристроїв. Серед характеристик основних варіантів:

  1. За кількістю полюсів. Однополюсні дифавтомати використовуються в однофазних мережах. Двополюсне обладнання застосовується для однофазних систем з можливістю підключення нейтралі. Триполюсні моделі використовуються для трифазних мереж без нейтралі, а чотириполюсні – для трифазних систем з нейтраллю.
  2. За чутливістю до витоку струму. Дифавтомати в 30 мА використовуються для захисту людей в побутових умовах. Пристрої на 100 мА застосовуються для захисту обладнання та виключення пожеж. Моделі на 300 мА та більше потрібні в промисловості для захисту великих установок.
  3. За типом спрацьовування. Механічні пристрої будуть спрацьовувати, якщо допустиме значення струму перевищене. Електронні дифавтомати мають більш точні настройки, можуть реагувати на різноманітні параметри.

Вибір типу пристрою залежить від конкретних потреб та умов його експлуатації. Ви повинні ретельно вивчити характеристики обладнання, щоб не помилитися.

Правила встановлення дифавтоматів

Варто слідувати деяким правилам, щоб правильно встановити дифавтомат. Серед алгоритму виконання робіт:

  1. Планування. Перед встановленням необхідно провести аналіз електричної мережі, визначити необхідну кількість дифавтоматів та їх характеристики.
  2. Вибір місця установки. Дифавтомати повинні бути встановлені в доступних місцях, щоб їх обслуговування не було проблематичним та складним.
  3. Монтаж. Вимкніть живлення в електромережі. Закріпіть дифавтомат на DIN-рейці в щитку. Підключіть вхідні та вихідні проводи, дотримуючись полярності (фаза, нуль). Перевірте надійність з’єднань, щоб у подальшому не виникало проблем.
  4. Тестування. Після встановлення необхідно провести тестування приладу на працездатність. Для цього використовується кнопка тестування на корпусі дифавтомата.
  5. Регулярне обслуговування. Рекомендується періодично перевіряти роботу дифавтоматів, а також виконувати їх тестування не рідше ніж раз на 6 місяців.

Якщо сумніваєтеся в своїх силах, варто звернутися за допомогою до фахівців. Вони правильно встановлять дифавтомат, тому в майбутньому не виникне неприємних сюрпризів!

Поделиться: