Інтер’єр будинку в іспанському стилі: ідеї та поради з оформлення

Іспанська інтер’єр багато в чому пов’язаний з кліматичними особливостями даної території та багатою культурою, якій налічується кілька тисячоліть.

Він, як ніхто інший, спосіб забезпечити приміщенню неймовірний рівень комфорту та затишку. Цим він так сильно привертає до себе аудиторію. У статті ми позначимо основні відмінні риси даного напрямку, на які ви можете орієнтуватися при продумуванні унікальної концепції для власного будинку.

Якщо вас зацікавив інтер’єр будинку у даному напрямку, варто звернутися до професійного дизайнера за розробкою унікальної концепції.

Особливості інтер’єрів в іспанському стилі

Барвистий, комфортний та самобутній – інтер’єр в іспанській стилістиці являє собою унікальну суміш багатофункціональності, простоти та поєднання речей, які на перший погляд здаються погано поєднані. Іспанський стиль дуже важко переплутати з іншими напрямками оформлення інтер’єру.

При оформленні інтер’єру в даному напрямку ключовий стилістичний акцент завжди робиться на гру на контрастах, поєднанні пастельних, нейтральних тонів в якості бази з барвистими елементами декору, які кидаються в очі. Вітається використання габаритних, масивних та об’ємних меблів, виготовлених повністю з екологічно чистих та натуральних матеріалів.

В ідеалі такі меблі повинні бути зроблена своїми руками, але це актуально тільки для диванів або стільців, повноцінне ліжко самому зібрати складно. В текстилі та декоративних елементах повинен переважати національний колорит та естетика.

Головний аргумент на користь використання іспанського стилю – він універсальний та підходить для оформлення як якогось одного приміщення, так й всього будинку в цілому.

Вибір елементів декору та джерел освітлення

Кращими декоративними елементами для даного напрямку стануть всілякі керамічні, мідні або металеві вироби. Особливо розкішно виглядають раритетні речі з історією. Тому якщо у вас залишилося багато сімейних реліквій, вони прекрасно впишуться в контекст.

Іспанський стиль багато в чому ідентичний середземноморському, для якого характерне переважання натуральних матеріалів практично у всьому. Цим правилом керуйтеся при виборі текстилю, меблів та оздоблювальних матеріалів. Стіни краще фарбувати або клеїти нейтральні по відтінку шпалери. До кімнати ідеально впишуться освітлювальні прилади з ажурними кріпленнями, виконаними з металу або кераміки.

Поделиться: