Заготівля дров на зиму: що потрібно знати та поради

У багатьох людей навіть зараз є пічне опалення будинків. Тверде паливо у вигляді полін можна використовувати для котлів і камінів, в лазнях і саунах.

У всіх випадках необхідно заздалегідь запастись певним обсягом матеріалу, щоб його вистачило на весь опалювальний сезон. Пропонується купити дрова Київ у надійного постачальника.

Правила

Заготівля дров може відбуватися будь-якої пори року, у кожному є свої переваги. Навесні і влітку є час для пиляння, рубки, укладання в стіб, щоб матеріал висох повністю, і вийшли дрова, що не виділяють вологи при спалюванні.

Пізньої осені та взимку в дереві найменше соку, немає листя та деревина після розпилювання швидше замерзає. Такі дрова легше колоти, транспортувати снігом. Однак у цьому випадку потрібно дати їм вилежати в теплий сезон, щоб повністю просохнути.

Пропонується доставка дров Київська область у будь-яку пору року. Це сухі поліни повністю готові до топки.

Залежно від типу камери згоряння, вибирають варіант дров. Найкраще для закритої печі підходять листяні породи дуб, бук, граб, в’яз, вільха, які горять довго, дають хороше тепловиділення і зберігають вугілля, що важливо, коли все протоплено та заслінку закрито.

Для каміна підходять ці породи, але варто приділити увагу деревині, яка швидше згоряє і виділяє багато спека відразу, що важливо для прогрівання кімнати від відкритого полум’я. Це береза, ялина, сосна. У лазні рекомендується використовувати листяні породи, хвойні виділяють смолу, можуть давати багато сажі та забивати димар.
Об’єм дров залежить від площі, яку доведеться опалювати, умов холодного періоду року, якості утеплення приміщення. Цей параметр підбирається досвідченим шляхом.

Поради

Розтоплювати піч або камін варто тонкими полінами, що швидко горять, або частинами гілок дерев. Вони відразу дадуть жар, створять умови для подальшого якісного горіння більших елементів.

Якщо топиться камін, то в нього можна завантажувати великі поліни, щоб продовжити процес горіння, збільшити час, коли приміщення буде грітися відкритим вогнем.

При зберіганні дров, стільник на вулиці варто закрити навісом, і розмістити її там, куди потрапляють промені сонця, щоб уникнути відволожування, гниття. Між дровами варто передбачити проміжки, через які здійснюватиметься вентиляція.

У приміщенні також необхідно передбачити можливість вентиляції, не варто укладати дрова в кімнатах з високою вологістю або де накопичується конденсат.

Поделиться: