Як правильно підійти до процесу вирощування кукурудзи

Кукурудза є досить поширеною культурою, яку вирощують не лише фермери, а й дачники, оскільки багато господинь консервують її на зиму, а в міру дозрівання, вживають у їжу у вареному вигляді.

Цю їжу люблять як діти, а й більшість дорослих.

Для посівної, краще купити кукурудзу оптом, звернувшись до інтернет-магазину. Недосвідченим городникам необхідно знати особливості вирощування даної зернової культури:

  1. Посівну проводять з урахуванням кліматичних умов регіону, так як ця рослина любить тепло і висаджується у відкритий ґрунт. У теплих регіонах посадку починають у квітні, а в холодніших у травні чи червні;
  2. Для успішнішої схожості, бажано, висадити розсаду кукурудзи. Зробити це потрібно за місяць до посадки.

Кожен із способів, наведених вище, має свої переваги і кожен городник має право вирішувати, як йому діяти.

Кукурудзу добре висаджувати на ділянках, де раніше виростали овочі або картопля, також на місцях колишнього баштана, після кавунів або динь. З метою оздоровлення ґрунту, подивитись агромагазин на https://glendeal.com/ua/, там можна придбати та висадити на сезон сидерати, які підготують ґрунт під наступний посів кукурудзи.

Поради як правильно приступити до вирощування кукурудзи

Фермери, які регулярно вирощують цю культуру, радять недосвідченим городникам проводити якісну підготовку ґрунту та виконувати низку інших, не менш важливих заходів:

  1. вибираючи місце для кукурудзи, необхідно врахувати кілька факторів: добре освітлена ділянка з великою тривалістю потрапляння сонячного світла протягом дня, низький рівень ґрунтових вод і, отже, хороший відтік води. Кислотність грунту має перевищувати 5рН, інакше, кукурудза буде нежиттєздатною;
  2. ділянку, обрану під кукурудзу, необхідно перекопати 2 рази: восени та навесні, за місяць до посадки;
  3. у рамках підготовки, необхідно підгодувати ґрунт нітроамофоскою та подбати про її знезараження, купивши в магазині спеціальні розчини, але можна знайти більше товарів на https://glendeal.com/ru/;
  4. щоб земля краще прогрілася, рекомендується вкрити її матеріалом, що зігріває;
  5. здійснюйте висадку не менше 3-4 рядів, щоб нормалізувати запилення та уникнути зав’язі порожніх качанів.

Кукурудза зручна у вирощуванні та невибаглива. Якщо дотриматися всіх правил посіву та вирощування даної культури, то можна отримати відмінний урожай.

Поделиться: