Використання тактичної ремінно-плечової системи

Ситуація зараз складна. Найближчим часом простіше вона не стане, тому деякі товари дістати складно.

До них відноситься ремінно-плечова система. Вона дуже затребувана, тому зловити її в магазині складно. Бажаючі купити ремінно плечову систему звертаються в інтернет-магазини.

Поняття

Ремінно-плечова система, зазвичай просто РПС-спочатку елемент військового спорядження. Це кілька ременів, на яких кріпиться все необхідне: кобура, підсумки. Ззаду системи виглядають по-різному, спереду утворюють пару лямок. Обов’язково присутній застібається на талії пояс.

Призначення РПС очевидно. Вона дозволяє розмістити під рукою все необхідне. Навантаження розподіляється рівномірно. Ніяких незручних сумок і рюкзаків, ніяких зайнятих рук. Просто і зручно.

Спочатку ремінно-плечові системи виготовляли з натуральної шкіри. Фурнітура була металевою. Пізніше перейшли на брезент — так було набагато вигідніше. В даний час РПС роблять з синтетичних матеріалів. Головні вимоги-міцність, надійність, зносостійкість. Системи зручно регулюються по фігурі.

Існує безліч моделей РПС. Вони відрізняються призначенням і відповідно розташуванням спинних ременів та іншими дрібними особливостями конструкції. Колір підбирається під форму. Найпопулярніше камуфляж-звичайний і зимовий.

Застосування

РПС використовують в армії. З появою розвантажувального жилета роль ремінно-плечової системи зменшилася. Скептики пророкували повне зникнення РПС, але цього не сталося. Розвантажувальні системи-повноправні конкуренти. Причому вони займають дещо різні ніші: в одних випадках зручніше розвантаження, в інших РПС.

Моду підхопила громадянська служба. В органах РПС використовують для тих же цілей. Розвантажувальний жилет занадто громіздкий, та й спорядження у співробітника органів менше, ніж у солдата, а ремінно-плечова система легка і відносно просто маскується.

Від військових підрозділів РПС перекочувала до цивільних. Її носять в охоронних службах і групах швидкого реагування. Коли потрібно оперативно зупинити грабіжника або просто круто і пафосно виглядати, ремінно-плечова система незамінна.

Чи користуються РПС люди, які не мають відношення до військ або охорони? Так. Це популярне спорядження серед любителів пейнтболу, страйкболу та лазертагу.

Реконструктори, що спеціалізуються на Другій світовій, обов’язково використовують РПС. Також системи зустрічаються у туристів, рибалок, мисливців. Остання категорія користувачів-вижівальщікі.

Поделиться: