Телевізори для спальної кімнати: види та вибір

Спокійно дивитися в телеекран, валяючись на ліжку перед сном або після пробудження — шкідливо, але приємно. Вибравши пристрій, можна збільшити шкоду і знизити задоволення.

Підбір під параметри приміщення

Зручність перегляду телевізора залежатиме від того, наскільки адекватно він розміщується у кімнаті. Це означає комфортний напрямок погляду та візуальне охоплення картинки. Перш ніж купити телевізори на http://smartmag.biz.ua/televizory, виміряйте дистанцію від місця запланованого встановлення до очей глядача. Розділіть на чотири – це оптимальна діагональ для спальні. Зазвичай 32-43 дюйми.

Слушною висотою для сидячої пози вважається 1,2-1,4 метра. Любителям перегляду ТБ у лежачому та напівлежачому положенні потрібно вішати вище – інакше доведеться скошувати очі, класти підборіддя на груди. Телеекран можна розмістити не вертикально, а із нахилом на глядача до 30 градусів.

Опорна конструкція

Варіант на підставці-ніжці максимально простий в установці: потрібно просто поставити агрегат на відповідну горизонтальну поверхню та підключити дроти. Можна пристосувати комод або придбати спеціальну тумбу плюс у багатьох шафах передбачена ніша, низ якої утворює консоль. Як правило, телевізор такого типу легко розгорнути. Це плюс, оскільки ліжко – меблі немобільні, їх не розгорнеш на час перегляду, як крісло. Глядачі на ліжку розташовуються з опорою на спинку чи стіну.

Ідеально навпаки місце для встановлення ТБ не завжди. Доводиться сідати впівобороту, а напружені пози це неприємні відчуття, швидка втома, тік, що затікає і ниє. Можливість коригувати положення екрану дозволяє розмістити екран у більш-менш прямолінійній площині перпендикулярно до погляду незалежно від того, в якій точці кімнати він знаходиться. Деякі моделі також дозволяють регулювати нахил.

Монтаж настінних моделей на кронштейнах трохи складніший. Стіну потрібно свердлити, плюс не всі матеріали витримують вагу телевізора. Проте він не залежить від меблів, плоский екран займає мінімум простору. Нахил зазвичай регулюється, а ось кут повороту обмежений, екран практично паралельний стіні. Це помітно незручно, якщо телевізор зміщений щодо глядача. Очі під час перегляду кіно під гострим кутом стомлюються, враження від перекошеної картинки гірші. Якщо в цій ситуації хочете настінну модель, обов’язково шукайте поворотний кронштейн. Також можна розглянути стельову конструкцію. Вона заощаджує місце, дає більшу свободу. Це може бути оптимальне рішення для перегляду з ліжка. Моторизований кронштейн керується дистанційно, але коштує дорожче.

Технології

HD достатньо, максимум Full HD.

Якщо хочеться покращити якість, вибирайте опцію HDR.

OLED і QLED — просунуті матриці: тонкі очі, що щадять, передають хороше зображення навіть під кутом. Але коштують дорого і не завжди представлені у компактних моделях.

LED точно знайдеться в потрібних габаритах за доступною ціною, але по діагоналі картинка сильно бликує і спотворюється.

Смарт ТБ перетворює телевізор на настінний дисплей. Подумайте, чи потрібний вам доступ до ігор, Ютубу та інше на великому екрані.

Поделиться: