Стереотипи про секс, які науковці не можуть підтвердити

Багато людей на все життя запам’ятовують інформацію, яку чули по телевізору ще в юності. Також деякі вірять усім тим «фактам», що зустрічаються в соціальних мережах.

Медичні новини краще перевіряти ще раз, оскільки вони не завжди правдиві. Наприклад, варто розібратися з деякими переконаннями про секс, у які вірить багато людей.

Пік сексуальної активності у жінок припадає на 40 років, а у чоловіків – на 20 років
Саме цей аргумент використовується, щоб пояснити логіку пар, де жінка набагато старша. Або його люблять наводити, коли молода дружина зраджує чоловіка, якому вже більше тридцяти років.

Але цей стереотип можна назвати неправдивим. Як говорив біолог Кінсі в середині ХХ століття, чоловіки активні в плані сексу в кінці підліткового віку, а от у жінок цей пік настає в 30 і більше років.

Вчені надалі засумнівалися у цьому твердженні, і недаремно. Висновки біологом були зроблені на підставі того, як часто люди, які брали участь в опитуванні, отримували оргазми у різному віці. Однак ці дані не дозволяють судити, на який період доводиться пік сексуальності людини.

За допомогою продуктів-афродизіаків можна збільшити сексуальне бажання
Тварини та рослини – це ще одна затребувана рубрика нашого порталу, але повернемося до основної теми. В наш час існує чимало продуктів, які представлені нам як афродизіаки.

Дія таких інгредієнтів викликає чимало сумнівів. Деяким людям вони допоможуть впоратися з еректильною дисфункцією або з проблемами, пов’язаними зі збудженням, але для багатьох вони просто безкорисні. Було проведено чимало досліджень та їх результати різнилися.

До того ж, лікарі попереджають про те, що добавки до їжі, які рекомендовані як афродизіак, можуть нашкодити організму. Краще допомагати собі тими методами, ефективність яких було доведено. Сексуальне життя покращиться, якщо ви повноцінно відпочиватимете, уникатимете стресів і відмовитеся від шкідливих звичок. Навряд чи поглинання горіхів з інжиром щось змінить, але ефект плацебо теж ніхто не скасовував.

Утримання від сексу покращить досягнення у спорті

Як відомо, такого методу дотримуються навіть знамениті футбольні тренери. Багато хто з них забороняє спортсменам займатися сексом перед важливими матчами. Але це допомагає далеко не завжди, як свідчить практика.

Однак сучасні експерименти довели, що секс та мастурбація ніяк не впливають на якість фізичної активності. Можна зайнятися коханням навіть за півгодини до початку змагань, оскільки показники організму не зміняться, а, навпаки, стануть якіснішими.
Медичні новини, які ви знайдете на нашому порталі, лише актуальні та правдиві. Читайте їх, щоб дізнатися набагато більше про своє здоров’я!

Поделиться: