Що потрібно знати про шийний радикуліт та звідки він виникає

Радикуліт шиї – це захворювання, яке характеризується запаленням корінців спинномозкових нервів у шийному відділі хребта. Цей стан виникає внаслідок різних причин (остеохондроз, травми, міжхребцеві грижі, запальні процеси).

Лікування головного болю, до речі, також часто пов’язане з такою проблемою. Роздивимося головні особливості захворювання більш детально.

Головні симптоми шийного радикуліту

Проблема супроводжується деякими симптомами. Серед найбільш розповсюджених моментів:

  1. Біль у шиї. Такий симптом є самим поширеним. Біль буває гострою або хронічною, посилюється при рухах голови або шиї.
  2. Іррадіація болю. Дискомфорт може віддавати в плечі, руки, а також кисті. Таке явище має зв’язок з тим, що запалені нерви розташовані в різних ділянках тіла людини.
  3. Оніміння та поколювання. Пацієнти дуже часто скаржаться на оніміння або ж поколювання в руках. Це пов’язано з тим, що нервові корінці здавлюються.
  4. Слабкість у руках. В деяких випадках спостерігається м’язова слабкість в руках. Це ускладнює виконання різноманітних повсякденних завдань.
  5. Обмеження рухливості. Через біль пацієнт уникає рухів шиєю. Саме тому рухливість стає значно обмеженою.
  6. Головний біль. Нерідко шийний радикуліт супроводжується головним болем. Його інтенсивність широко варіюється.
  7. Втома та дратівливість. Через постійний біль та дискомфорт людина відчуває загальну втому. До того ж, вона стає більш дратівливою.

Шийний радикуліт потрібно лікувати своєчасно. Лише в такому випадку вам вдасться знову повернутися до комфортного життя.

Чому виникає шийний радикуліт?

Такі проблеми виникають через різноманітні причини. Серед них:

  • остеохондроз шийного відділу хребта;
  • отримані травми або перенапруження;
  • грижі між хребцями;
  • запальні процеси при інфекціях;
  • спадкові фактори.

Варто уважно стежити за своїм самопочуттям. Якщо ви своєчасно виявите симптоми шийного радикуліту, зможете попередити різноманітні негативні наслідки проблеми.

Діагностика та лікування шийного радикуліту

Вам буде поставлений діагноз на основі клінічних симптомів, фізичного обстеження, додаткових досліджень (МРТ або ж КТ). Лікування розробляється для кожного пацієнту в індивідуальному порядку. Це може бути медикаментозна терапія, фізіотерапія, мануальна терапія. В окремих випадках знадобиться хірургічне втручання.

Ортопедія та травматологія займаються питаннями шийного радикуліту. Вам вдасться виключити побічні ефекти від запущеного стану, якщо ви своєчасно звернетеся до кваліфікованого лікаря!

Поделиться: