Про встановлення електричних рушникосушок: правила та особливості

Рушники використовуються насамперед у ванних і душових кімнатах, тобто приміщеннях з високою вологістю повітря. В таких умовах сушка природним способом буде скрутна, предмети залишаються сирими тривалий час.

Щоб уникнути подібного становища, варто замовити рушникосушки на https://hygge-families.com/uk/.

Установка

Купуючи пристрої для сушіння, потрібно разу визначитися з розмірами приладу, скільки рушників він може осушити, варіантом монтажу: настінним або підлоговим. В останньому випадку мова йде про прилади великих за габаритами, і споживають досить значну кількість енергії. Такі пристрої зможуть також нагрівати повітря у ванній або душовій.

Потрібно визначитися з місцем установки пристрою, підходів до нього. Монтаж кабелю живлення може йти відкритим або закритим способом. Якщо вибирається відкритий варіант, то потрібно врахувати висновок живильного шнура з правого або лівого боку пристрою. Даний параметр вказується в описі рушникосушки виробниками і продавцями.

Процес установки відбувається в кілька етапів:

  1. Вибирається місце монтажу з урахуванням несучих здібностей конструкцій.
  2. Рушникосушки є легкими пристроями, проте тривала експлуатація здатна розхитати кріплення в тонких перегородках, наприклад, в гіпсокартоні.
  3. Для установки знадобляться ручні інструменти дриль, олівець і лінійка (рулетка) для розмітки, шуруповерт або викрутка, щоб закрутити гвинти.
  4. Потрібно провести розмітку. Для цього збирається полотенцесушитель, приставляється до стіни, або розміщується на підлозі, і проводиться відмітка точок кріплення на поверхнях.
  5. Далі свердлити отвори свердлом, діаметром, відповідним кріплення.
  6. Монтується полотенцесушитель, перевіряється міцність кріплення, і прилад підключається до мережі.

Переваги

Пристрої набагато легше в монтажі і підключенні, ніж водяні варіанти. При цьому вони не споживають значної кількості електроенергії, потужність більшості варіантів укладається в діапазон 50-70 Ватт. Експлуатація безпечна, всі прилади мають відключення в разі перегріву, більш дорогі варіанти оснащуються додатково термостатом, щоб варіювати температуру.

Рушникосушки можуть мати різну форму, розмір, вони створюються зовні красивими, підходять для установки в приміщення з різним стилем оформлення.

Вартість пристроїв може бути різною, але в будь-якому випадку витрати на покупку будуть виправдані комфортом при прийнятті водних процедур.

Поделиться: