Особливості будівництва за канадською технологією SIP панелі

Протягом останніх 50 років в Америці, Європі та Канаді широку популярність набуло будівництва малоповерхових будівель із SIP панелей.

Кілька останніх десятиліть Росія та Україна стали успішно освоювати цю технологію на своїх територіях.

Каркасний будинок, зведений із СІП-панелей, має особливості, які потрібно враховувати під час проведення будівельних робіт:

  • будівництво повинно, обов’язково, вестись із СІП-панелей, виготовлених на заводі. У заводських умовах монтується каркас будівлі;
  • даний будівельний матеріал є пінополістирол, обшитий з двох сторін плитою з пресованої деревної стружки, тому, товщина утеплювача, безпосередньо, позначається на теплових характеристиках будівлі.

Канадська технологія дозволяє будувати не лише житлові будинки, а й офісні приміщення, склади, виробничі площі. Складання каркаса можна зробити самостійно або виконати в заводських умовах.

Будівництво можна вести за будь-яких погодних умов. Будинки, зведені за канадською технологією, не піддаються усадці та деформації, тому з оздоблювальними роботами можна не затягувати.

Для виконання роботи не потрібний професійний інструмент чи дорогі витратні матеріали. Все знаходиться у вільному продажу та має не надто високу вартість.

Переваги будівництва будинків за канадською технологією

Будинки, зведені за цією технологією, можуть успішно конкурувати з будівлями традиційних будівельних матеріалів. Вони мають ряд переваг:

  • будинки, зведені з SIP панелей, швидко прогріваються та повільно віддають тепло;
  • даний матеріал вважається екологічно чистим, що не виділяє в повітря шкідливих речовин;
  • ціна будинку з сіп панелей не надто висока, дане будівництво може дозволити собі людина із середнім статком;
  • швидкий перебіг роботи. Будинок можна звести за кілька тижнів;
  • для постійного проживання в будинок можна провести всі необхідні інженерні комунікації;
  • такі будинки можуть встановлюватися на будь-якому типі ґрунту, достатньо правильно підібрати фундамент.

Однією з переваг є легка вага будівлі, що дозволяє вибрати нескладний фундамент, так як будівля не дає високого навантаження на ґрунт і відсутня просадка несучих конструкцій.

Вибираючи будівництво будинку за канадською технологією, ви можете створити конструкцію, що відповідає всім вашим побажанням за рахунок спеціальної комп’ютерної програми.

Поделиться: