Операційне обладнання: різновиди та як обирати

Операційною називають особливе приміщення у медичній установі, де проводяться хірургічні операції.

Незалежно від типу операції, для її успішного проведення операційна має бути підготовлена належним чином та оснащена всіма необхідними пристроями. Можна замовити операційне обладнання на https://www.licarno.com.ua/ за вигідною ціною.

Види

Перш ніж замовити обладнання на https://www.licarno.com.ua/product-category/operaczijne-obladnannya/, варто розібратися в існуючих видах таких пристроїв та їх особливостях:

Апарат для ШВЛ необхідний для забезпечення газообміну в організмі пацієнтів, які перебувають у критичному стані та не можуть дихати самостійно. За типом приводу такі апарати поділяються на пневматичний, електричний, ручний, комбінований. Залежно від віку пацієнта виділяють такі моделі: для немовлят, для дітей від 1 до 6 і для дорослих і дітей від 6 років.

Хірургічний відсмоктувач — ще один пристрій, яким обов’язково обладнається кожна операційна. Дане обладнання видаляє з рани кров та інші рідини, які ускладнюють огляд операційного простору.

Стерилізатор – дуже важлива частина технічного оснащення операційного блоку. В автоклавах інструменти стерилізуються та дезінфікуються.

Електрокоагулятори – сучасне обладнання, яке мінімізує травмування тканин пацієнта в ході операції. Принцип їх дії полягає у розрізанні та коагуляції тканин. З таким пристроєм вдається швидко блокувати кровотечу в процесі операції, що значно спрощує завдання хірурга. Ці апарати замінюють лікарям скальпель. У коаугляторах є можливість вибору оптимальної потужності та режиму роботи пристрою. Коаугляція може здійснюватися контактним та безконтактним способом. При безконтактному режимі роботи тканини впливає інертний аргон. Цей метод застосовується, коли проводяться операції на слизових.

Світильники для операційної використовуються для освітлення операційного поля. Дані прилади дуже потужні, що дають яскраве світло. У таких світильниках є дві групи лампочок. Одна з них дає спрямований світловий потік для освітлення операційного поля, а друга дає розсіяне світло для освітлення всього простору.

Операційний стіл — це меблі, які обов’язково присутні в операційній. Конструкція столу має відкривати максимальний доступ до тіла пацієнта. Крім операційного в приміщенні повинні бути присутні столи для інструментів та анестетиків.

Поделиться: