Акумулятори для авто: різновиди та як обирати

Автомобільний акумулятор — дуже важлива деталь в конструкції авто. До вибору акумулятора потрібно підходити дуже уважно, попередньо вивчивши представлені в продажу види пристроїв і їх особливості.

Можна зверни акумулятори на https://a-mega-auto.com/akkumulyatory/, де вони представлені у великому асортименті.

Вид

Акумулятори для авто діляться на наступні різновиди:

  1. Сурм’янисті-застарілі моделі з високим вмістом сурми в пластинах. Сурм’янисте покриття збільшує міцність свинцевих пластин. Через присутність в складі пластин великої кількості сурми процес електролізу відбувається значно швидше, що може привести до википання води. З цієї причини акумуляторів даного типу потрібне постійне обслуговування. Власник повинен регулярно контролювати рівень електроліту, перевіряти його щільність і при необхідності додавати потрібну кількість дистильованої води. До плюсів сурм’янистої АКБ можна віднести мінімальну вартість, стійкість до глибокого розряду.
  2. Малосурьмянистые акумулятори прийшли на зміну сурмянистым моделям. У таких пристроях знижений вміст сурми, завдяки чому вдалося уповільнити процес википання рідини. Для малосурм’янистих АКБ обслуговування проводиться значно рідше. Такий акумулятор коштує недорого, може довго зберігатися, практично не втрачаючи заряд. Малосурьмяністие АКБ дуже невибагливі в експлуатації і не бояться перепадів напруги.
  3. Кальцієві АКБ містять в складі кальцій. Вони не потребують обслуговування, оскільки обсяг рідини практично не зменшується в процесі використання. До плюсів таких автомобільних акумуляторів відносять підвищену енергоємність, низький саморозряд. При використанні кальцієвих АКБ потрібно не допускати їх глибокого розряду.
  4. Гібридні АКБ отримали таку назву з тієї причини, що в них присутні сурма і кальцій одночасно. Позитивні Електроди покриті сурмою, а негативні – кальцієм. Такі пристрої стійкі до глибокого розряду і перезаряду.
  5. Гелеві АКБ мають принципову відмінність від традиційних моделей. Електроліт в них має гелеподібну консистенцію. Дана особливість дозволяє виключити можливість протікання електроліту. Для таких АКБ характерний дуже тривалий термін служби, швидка зарядка, стійкість до глибокого розряду. Такі акумулятори коштують набагато дорожче кислотних.
Поделиться: