Як впливає різке схуднення на здоров’я людини

Підтримувати фігуру в ідеальному стані — цілком природне й дуже правильне бажання. Зайва вага може приносити не тільки відчуття незадоволення собою, а й реальні проблеми зі здоров’ям.

І навпаки, коли її немає, це причина для гарного настрою, відмінного самопочуття, а також шанс на тривале життя без тяжких захворювань.

Правила здорової дієти

У прагненні позбутися зайвої ваги багато людей просто відмовляються від деяких продуктів та переїдання. Це відмінне рішення, яке інколи допомагає досягти мети — надлишкові кілограми починають зникати. Однак безсистемність та брак правил (тобто щоденних стандартів поведінки) призводять до того, що ці результати практично неможливо закріпити — зайва вага із часом повертається.

У хід йдуть заняття спортом. З’являється бажання придбати домашній тренажер, наприклад, купити орбітрек у Харкові для регулярних вправ без необхідності ходити в спортзал. І це теж правильне рішення, але стабільний позитивний результат можливий лише за системного підходу. Щоб його досягти, дієтологи рекомендують дотримуватися кількох правил:

  • Налагодити режим — їсти, займатися спортом, лягати спати та прокидатися приблизно в один і той самий час. Це буває складно, але така системність зменшить стрес для організму — позбавлятися зайвої ваги буде простіше.
  • Вибрати правильну дієту. Виключити з раціону їжу з борошна та смажену. Чудове рішення — роздільне харчування.
  • Пити більше води. Норма для тих, хто хоче схуднути. — від 1,5 до 2 л на день (якщо є проблеми з нирками й серцем, потрібно проконсультуватися з лікарем).
  • Забезпечити повноцінний сон. Оптимальний час для нічного відпочинку — з 22 до 8 години. Саме тоді в організмі відбуваються найважливіші процеси, що визначають самопочуття загалом.
  • Займатися спортом. Важлива регулярність. Якщо немає можливості відвідувати спортзал, можна купити домашній тренажер. Достатньо займатися 20–30 хвилин щодня.

Серед великої кількості тренажерів, доступних на сучасному ринку, важливо вибрати максимально корисний пристрій. Багато фітнес-інструкторів рекомендують для домашніх вправ орбітрек. Це тренажер, який забезпечує навантаження на різні групи м’язів завдяки імітації процесу катання на лижах.

Чим корисний орбітрек

Орбітрек належить до категорії кардіотренажерів. Він комфортний та безпечний, а вибрати таке обладнання можна на сайті Алло у Харкові. Під час тренування навантажуються різні групи м’язів — литкові, сідничні, біцепси, трицепси, чотириголові, серцева та підколінні сухожилля. Водночас тренажер оснащений різними режимами — він ідеально підходить як початківцям, так і досвідченим спортсменам. За допомогою орбітрека можна позбутися зайвої ваги, наростити м’язову масу або використовувати його для виконання вправ, що розігрівають, перед початком силових тренувань.

Поделиться: