Як обирати штори день ніч та їх переваги

Штори «день-ніч» стали надзвичайно популярними останнім часом. Конструкція виготовлена в вигляді прозорих та непрозорих смужок, які чергуються між собою.

Завдяки ним та спеціальному механізму відбувається регулювання проникнення кількості сонячного світла в приміщення. Штори день ніч купити не складно, головне – визначитися з основними характеристиками.

Рулонні штори «День-ніч»: види штор

В залежності від параметрів конструкції та особливостей застосування їх можна розділити на види:

  1. Класичний варіант – його обирають частіше всього. Може використовуватися не тільки для домашнього інтер’єру, але і для офісних приміщень. За допомогою конструкції можна регулювати потік світла в кімнату. З доглядом за поверхнею зазвичай проблем не виникає.
  2. Штори в вигляді міні-рулонів. Часто використовуються для ситуацій, коли потрібно закрити тільки частину вікна. Поверхня таких штор та способи їх фіксації майже не відрізняються від класичних варіантів.
  3. Касетні види штор гармонійно доповнюють будь-який інтер’єр, але з часом може початися їх провисання. Щоб цього уникнути, виробник передбачає на такі ролети спеціальні планки.

Основні переваги конструкцій

Серед основних переваг встановлення штор «день-ніч» дизайнери вирізняють:

  1. Універсальність конструкцій, оскільки вони будуть актуальними практично для будь-якого виду приміщення.
  2. Є можливість підібрати різний матеріал для виготовлення штор – як по кольоровій гамі, так і по щільності матеріалу. Смужки можуть бути навіть різного кольору чи відтінку. Сучасний матеріал майже не піддається впливу сонячним променям.
  3. Вони дозволяють контролювати потік світла в приміщення. При виборі можна віддати перевагу тканинам, які мають брудо- та пилевідштовхуючу поверхню.
  4. Обрати є можливість не тільки вже готову конструкцію, але і замовити її виготовлення з урахуванням потрібного виду тканини, розмірів вікна.
  5. Механізм, за допомогою якого відбувається регулювання потоку світла, простий в використанні.

Обираючи такий вид штор, потрібно враховувати, щоб виріб гармонічно поєднувався з іншими елементами в кімнаті. Якщо кімната не відрізняється великими розмірами, краще вибрати штори «день-ніч» світлого тону. Краще, щоб кольорова гама була вибрана або в тон основного інтер’єру, або створювала контраст з оформленням приміщення.

Спеціалісти радять також врахувати і декілька особливостей догляду за поверхнею. Для цього не рекомендується використовувати агресивні побутові засоби. Щітки та інші жорсткі засоби для очищення також не використовуються.

Поделиться: