Що потрібно, щоб отримати посвідку на проживання

Вид на проживання – документ, що дозволяє іноземному громадянину перебувати на території іншої держави, не стикаючись з перешкодами в робочій діяльності.

Такий документ передбачає наявність багатьох прав громадян обраної держави. Сьогодні пропонуємо розібратися з тим, як оформити посвідку на проживання в Україні. Для уточнення всіх даних, слід отримати більш інформації на https://entire.com.ua/uk/services/posluhy-z-mihratsiinoho-prava/449-otrimannya-posvidki-na-postijne-prozhivannya.html.

Особливості

Приступаючи до оформлення посвідки на проживання в Україні, іноземний громадянин повинен отримати дозвіл на імміграцію. Видається такий документ всього на 1 рік, отже, іммігрант повинен встигнути підготувати перелік необхідної документації і подати її на оформлення посвідки на проживання.

Щоб отримати документ в Україні, достатньо звернутися до Державної міграційної служби за місцем прописки. Іноземцям же слід відкрити візу D-категорії і звернутися в консульство своєї батьківщини. Тільки після прибуття на територію України громадянин готує перелік документів і подає їх до ДМС.

Документи

Щоб отримати посвідку на проживання, необхідно підготувати перелік документів:

  1. Заява встановленого зразка.
  2. Паспорт і його копію.
  3. Переклад документа, завірений нотаріусом.
  4. Копія візи.
  5. Копія імміграційного дозволу.
  6. Чек про оплату мита.
  7. Чек про оплату адміністративного збору.
  8. Фото.
  9. Копія ІПН.

Коли документи будуть подані, заявнику доведеться почекати 7 робочих днів. При позитивному рішенні громадянину оформлять посвідку на проживання України. Однак в такому випадку йому необхідно негайно пройти реєстрацію постійного місця проживання (на дану процедуру виділяється 1 місяць).

Обмін документа

Якщо у документа закінчився термін його дії, іммігранту необхідно обміняти документ. Така процедура може знадобитися і в тому випадку, якщо громадянин досяг віку 25 або 45 років, або змінив основні дані, наприклад, прізвище, або в записах були виявлені неточні дані. Обмін може бути проведений і в тому випадку, якщо документ був пошкоджений, або загублений.

Незалежно від причини, подача документів на обмін повинна здійснюватися не пізніше, ніж через 30 днів з моменту появи підстав для заміни документа. При цьому, подавати документи рекомендується не пізніше, ніж через 15 днів до закінчення терміну дії посвідки на проживання.

Щоб отримати документ без відмов і проблем, бажано заздалегідь звертатися до досвідчених юристів.

Поделиться: