Подробиці про будівництво промислових цехів і загальні правила процесу

Будівництво промислових будівель, як і будь-яких інших об’єктів, вимагає суворого дотримання розробленого проекту.

Він має в себе всі основні характеристики: від специфіки матеріалу до інженерних комунікацій. І тільки на базі затвердженого проекту можна переходити до будівництва.

В іншому випадку ви не тільки піддаєте ризику майбутній персонал (якщо будуєте без розрахунків), але й витрачаєте величезну кількість коштів даремно. Як повинно відбуватися будівництво промислових будівель та цехів, які аспекти потрібно брати до розрахунку?

Основні вимоги до будівництва цехів і промислових об’єктів

На початковому етапі вам необхідно отримати офіційний дозвіл на будівництво. Після його отримання необхідно звернутися в проектне бюро, яке спеціалізується на розробці базової документації саме для подібного типу об’єктів. На цьому етапі обумовлюється основний принцип будівництва, які матеріали та технології будуть лежати в основі будівлі. Від цього залежить вартість її реалізації, пожежна безпека та ступінь утеплення.

Модульні конструкції: основні переваги для промислового будівництва
У якості прикладу розберемо технологію модульного будівництва. Вона широко використовується не тільки в сегменті побутового будівництва. З її допомогою можна створювати недорогі за ціною, але повністю безпечні магазини, торгові зали та інші комерційні будівлі. Її голові переваги – це:

  1. Надійність. Основою конструкції виступає стійкий до експлуатаційних навантажень, міцний металевий каркас. До нього в подальшому фіксуються блоки з сендвіч-панелей.
  2. Прийнятна цінова політика. Вартість модульних рішень становить від 190 у. е. / м2.
  3. Довговічність. Навіть компактні будівлі, зведені за такою технологією, витримують підвищені навантаження. Тому термін їх використання становить не менше 50 років.
  4. Швидкість будівництва. Спорудження такого типу не потребують класичного бетонного фундаменту, на зведення якого може піти рік. Основою може виступати будь-яка рівна поверхня.
  5. Багаторазове використання. При необхідності виробничий цех можна легко розібрати, перевезти та побудувати наново на іншому місці.

До переваг такої технології також відносяться хороші теплоізоляційні властивості, оскільки під час виробництва елементи конструкції додатково утеплюються, що знижує загальні теплові втрати в середньому на 25%.

Поделиться: