Виставковий ковролін: поняття та переваги

Для підлоги зручним і якісним покриттям є ковролін. Він ідеально підходить для тих приміщень, де потрібно створити затишок і домашню атмосферу.

Але для виконання цієї мети підійде не весь ковролін. Є спеціальний тип, який зовуть виставковий ковролін і використовують його лише для декорування. зі своєю функцією він справляється відмінно, а саме робе приміщення презентабельним і затишним, створюючи в ньому красивий зовнішній вигляд. Найбільш частіше таке покриття використовують на урочистих церемоніях і презентаціях, на виставках. Він має доволі низьку ціну, що обумовлено його слабкими якісними показниками. Але для кожного випадку можна придбати новий матеріал, викинувши його потім без будь-яких вагань.
Доволі часто таке покриття може бути покладено як тимчасове неосновне покриття для підлоги. Окрім цього, може він використовуватися і як килимок або матеріал для звукоізоляції. Матеріал може мати багато відтінків та кольорів. Завдяки цьому кожен може придбати той колір, який необхідний для приміщення.

Але якість такого ковроліну низька. У зв’язку з цим з нього можуть випадати нитки, а матеріал швидко розповзеться. Спеціалісти не радять його використовувати у якості основного у жилому або офісному приміщенні. Він і пари місяців не пролежить.

Продають такий тип ковроліну в тих же місцях, де і звичайний. У кожній торгівельній точці є можливість подивитися каталоги та обрати для себе найприємніший матеріал.
Синтетичний ковролін може бути виготовленим з олефин і поліакрілу, нейлону та поліестеру. До головних переваг цього матеріалу можливо віднести:

  1. Простота різу і застилання.
  2. Можливо укладати на відкритій поверхні і свіжому повітрі.
  3. Пори запобігають запиленню.
  4. Здатен удари робити більш м’якими.
  5. На основі підлоги допомагає приховати дефекти.

У процесі виробництва присутня голкопробивна технологія. Волокна нетканого типу пропускають крізь конвеєр з спеціальним механізмом в якому присутні зубчасті голки. Потім матриця створює полотно з щільною структурою. А фактура створюється пресуванням при високих температурних показниках. Рівний настил стає можливо виготовити завдяки термопрессу з гладкою поверхнею. А хвиляста поверхня утворюється рифленим пресом. Частіше колір однотонний, так як фарбують поліпропілен в масі. Але для масових заходів треба саме таке покриття.

Поделиться: