Що таке автоматизована система обліку електроенергії (АСОЕ)

АСКОЕ являє собою програмний комплекс, який дозволяє дистанційно отримувати відомості з інтелектуальних пристроїв обліку, передавати отримані дані в особистий кабінет оператору, обробляти їх і вивантажувати в 1С та інші інформаційні системи.

Завдяки системі автоматизованого контролю над витратою електроенергії, ви зможете вести достовірний облік. Це буде вигідно як енергопостачальникам, так і Вам. Розвиток технологій спростив не тільки комерційний облік енергоресурсів, а й зменшив вартість його впровадження.

Навіщо потрібна установка АСКОЕ та АСТОЕ?

Впровадження АСКОЕ має масу переваг, одна з них автоматизація обліку. Наприклад, дані для аналізу допоможуть створювати і коригувати програми, які спрямовані на енергозбереження та поліпшення енергетичної ефективності.

На Україні монтаж АСКОЕ вважається обов’язковою вимогою для промислових, комунальних і комерційних структур, адже система обліку енергоресурсів дозволяє вести точні розрахунки з енергопостачальником. АСКОЕ дають можливість здійснювати моніторинг споживання, а також аналізувати ефективність використання енергоресурсів, займатися складанням прогнозів на будь-який період і т. д.

Якісні АСКОЕ лічильники

Автоматизація систем обліку електроенергії стала можливою тільки після винаходу електронних лічильників, які в наші дні вважаються інтелектуальними приладами. Дане обладнання є базовим елементом всієї АСКОЕ. Як діє лічильник?

АСКОЕ перетворює проходить струм в імпульси, що дозволяють визначити зі 100% точністю обсяг спожитої електроенергії, напруга, частоту та інші показники електричної мережі. Лічильники АСКОЕ відрізняються від своїх індукційних і гібридних побратимів тим, що забезпечені імпульсним виходом або вбудованим модемом. А це означає, що лічильники можуть працювати у віддаленому режимі.

Можливості лічильників АСКОЕ:

  • збір і зберігання інформації про енергоспоживання;
  • багатотарифний режим;
  • облік енергії (активна, реактивна);
  • дистанційне відключення або відновлення енергопостачання.

Якщо ви вирішили придбати подібне обладнання, то радимо звертатися тільки в перевірені компанії, такі як «ЕНЕРДЖИ ЛАЙН». Проектування, установка, впровадження та обслуговування АСКОЕ – основна діяльність компанії. Фахівці компанії є кваліфікованими та досвідченими інтеграторами програмного комплексу «Енергоцентр». У тому випадку, якщо у Вас вже встановлено обладнання, ви можете замовити в компанії обслуговування і метрологічну повірку АСКОЕ на сайтi.

Поделиться: