Двері для душової кабіни склянні: переваги, різновиди та встановка

Душова кабінка все частіше замінює ванну в сучасних квартирах. Вона практична, зручна у використанні і займає мінімальний простір у ванній кімнаті.

Серед безлічі моделей душових кабін особливо популярні конструкції зі скляними дверима. Такі дверцята виглядають дуже ефектно, володіють видатними експлуатаційними властивостями і відмінно вписуються в сучасний інтер’єр. Можна замовити двері на https://sanilux.com.ua/dushevie-dveri/, вибравши відповідну за всіма параметрами модель.

Переваги

Популярність кабін зі скляними дверцятами пояснюється численними достоїнствами таких дверей:

  1. Скло абсолютно не боїться підвищеної вологості і постійних температурних перепадів, характерних для ванної кімнати. Дверцята зі скла зберігають свої властивості навіть після багатьох років безперервної експлуатації.
  2. Скляні дверцята дуже гігієнічні. У них не скупчуються хімічні речовини.
  3. Догляд за скляними дверима душової кабіни дуже простий. Вони легко і швидко очищаються від будь-яких забруднень.
  4. Скло-абсолютно екологічний матеріал. У його складі відсутні будь-які шкідливі для здоров’я компоненти.
  5. Скло, з якого виготовляють двері душової кабіни, дуже міцне. Розбити його практично неможливо, що є гарантією безпеки використання таких дверей.
  6. Скло досить тонке, тому скляні двері займають зовсім небагато місця.
  7. Скляні двері для душу представлені у великому асортименті. Кожен користувач зможе підібрати модель, яка підходить по конструкції і дизайну.
  8. Поверхня скляних дверей може бути прикрашена малюнками і візерунками відповідно до дизайну приміщення. Двері зі скла можуть бути не тільки прозорими, але і тонованими або матовими.

Вид

Залежно від конструкції скляні двері для душової кабіни бувають наступних видів:

  1. Розсувні моделі дозволяють економити простір ванної кімнати.
  2. Маятникові моделі є різновидом розсувних, з тією лише різницею, що полотно дверей рухається не горизонтально вздовж рейок, а вертикально назад і вперед.
  3. Такі двері виглядають дуже стильно. Але вартість їх досить висока.
  4. Розпашні скляні двері-це класичний варіант для душової кабіни. Вони доступні за ціною і дуже практичні. Такі двері вкрай рідко виходять з ладу.
  5. Складні скляні двері компактні і комфортні у використанні. Вони виглядають дуже привабливо. Єдиний їх мінус-висока ціна.
Поделиться: